Toplu yemek

Merkez mutfağımızda Gıda Güvenliği açısından en uygun koşullarda,1.Sınıf hammadde kullanılarak, Gıda Mühendisleri kontrolünde Uzman şef kadroları tarafından üretilen yemekleriniz,Firmanız çatısı altında oluşturulan restoran ortamında çalışanlarınızın beğenisine sunulur.

Yemek transferinde; koku ve görünümü bozmayan, bakteri gelişimini önleyen ve ısıyı 8 saat koruyabilen thermoboxlar kullanılır. Ürünlerimiz yemekhanenize doğru taşıma koşullarında, uygun sıcaklıkta ve tam zamanında ulaşır.

 

Davet Organizasyon

Düğün,Nikah,Söz ve Nişan ,tarihleriniz iyiden iyiye yaklaşmaya başladıysa. Tatlı Telaşıyla atılan bu adımlarda biz de yanınızda olalım,Banket Catering özel günlerinizi ziyafete Çevirebileceğiniz harika menüler ve profesyonel ekibi ile yanınızda olacaktır.Siz Davetlerinize gelecek kişi sayısına göre hazırlama planları yaparken işlerinizi kolaylaştıracak ikramları da biz hazırladık. Ortaya birbirinden şık ve özel sofralar kurabileceğiniz harika bir menü çıktı. Konuklarınız, bu yemeklere bakmaya da onları yemeye de doyamayacaklar. Size sadece bu güzel günün keyfin çıkarmak kalacak.
Banket Catering 50 Kişilikten 5000 Kişilik Etkinliklere Kadar Hizmet Vermekteyiz

 

 

Catering

 

Banket Catering Her Türlü Kişisel ve Kurumsal Davet ve Organizasyonlarınızda Soğuk  ve Sıcak İçeceklerin Yanında Soğuk ve sıcak yemek çeşitlerini Kokteyl menülerimize ilave olarak arttıracağınız  Kokteyl ve Kokteyl prolonge menülerimizde, geleneksel Türk mutfağının eşsiz lezzetleriyle veya Dünya mutfakların yemeklerine yer ayırabilirsiniz. Kokteyl prolonge’da kimi konuklar oturarak, kimileri de dolaşarak daha önceden hazırlanmış açık büfelerin üzerinden yiyeceklerini alırlar. salona dagınık olarak yerleştirilmiş ve Organizasyon konseptine uygun olarak süslenmiş bistro Masalara garsonlarımız   tarafından içecekler ikram edilmektedir.

Teknolojinin de gelişmesi ile hızla sanayileşen toplumumuzda, çalışan iş gücünü arttırmak, hem zamandan hem performanstan fayda sağlamak için, çalışanların beslenmesini dikkatli, sağlıklı ve en düşük maliyetle sağlamak amacı ile firmalar yemek hizmetlerini, yemek üretimi yapan fabrikalardan almaktadır genelde. Catering, kelime anlamı olarak, yiyecek tedarik eden olmasına rağmen, günümüzde en çok toplu yemek hizmeti veren firmalar için söylenir. Bu anlamda dediğimiz gibi iş yerlerinde veya topluluk olan her yerde daha pratik ve ekonomik yemek çözümü olmaktadır diyebiliriz.

Genel olarak toplantılarda, düğünlerde, nişanlarda, doğum günlerinde, davetlerde ve çeşitli organizasyonlarda yemek sorununu toplu bir şekilde çözüme kavuşturmak kesinlikle catering ile daha pratik bir yoldur. Aynı zamanda bilinmelidir ki, catering firmaları, bünyelerinde bir gıda mühendisi bulundurmak zorunda olan, özel hazır yemek hizmeti veren şirketler olarak da tanımlanabilir. Bir diğer yandan catering hizmeti, halk dilinde sıkça kullanılan şekliyle sadece bir tabldot hizmeti değildir esasında. Çünkü bu iş çok ciddi, büyük ve organizasyon gerektiren bir iştir. Bu catering şirketleri, toplu yemek olarak, düğün, nişan, doğumgünü gibi pek çok davetlerde organizasyon hizmeti verebilmektedirler. Özellikle de günümüzde zamanın gerçekten hızlı geçmesi ve çok değerli olması da bunu daha önemli kılıyor.

İnsanlar paralarını, zamanlarını iyi değerlendirmekten yanalar ve bu anlamda gelişen catering firmaları, fazlasıyla ilgi görmektedir. Dolayısıyla da bu konuda diğer eksik yönleri beraberinde getirmektedir diyebiliriz. Tercihlerinizin yanında, catering veya toplu yemek firmaları ile yaptığınız anlaşmalar ile birlikte, özellikle de “Gıda Sicil Sertfikası”, “Gıda Üretim Sertifikası”nın aynı zamanda, Iso, Kalite ve Hizmet belgelerine dikkat edilerek atlanmaması gerekmektedir şüphesiz. Bir bakıma da yemek şirketlerinin önemi de, gelişen sanayileşme ile ortaya çıkarak bu denli büyümüştür. Günlük şartlarda mevcut şirketler, kendi bünyelerinde yemek hizmeti veremediklerinden dolayı, bu anlamda ihtiyaçlarını catering hizmeti veren şirketler aracılığı ile temin etmektedirler doğal olarak.

Catering, okunduğu gibi yabancı kökenli olup, ingilizcede “hazır yemek tedariği” anlamına gelmektedir aslında. Genel olarak hemen hemen ABD ve çoğu ülkelerde organizasyon ve kokteyl yemekleri için hazır yemek anlamında fazlasıyla ilgi ve talep gören bir sektördür. Dediğimiz gibi catering sektörü, kesinlikle ciddi anlamda geniş bir piyasaya ve getiriye sahiptir. Bu en çok büyük şehirlerde daha yaygın olmakla beraber, özellikle Türkiye’deki catering firmalarının büyük çoğunluğu da İstanbul’dadır. İstanbul’un yanı sıra Ankara, İzmir, Kocaeli ve Bursa’da da çok sayıda olmasa da mevcuttur bu şirketler. Ancak küçük illerde catering firmaları yerine mevcut restoranlar, bu ihtiyacı karşılamaktadırlar..

Ramazan iftarları,Düğünler, nişan, doğum günü,piknikler, gibi pek çok davet ve organizasyonlarda iyi bir hizmet çıkaran catering firmaları, toplu yemek olarak hizmet verirler. Yine en çok da bu organizasyonlarda misafirlere ikramda yine bu firmalar bulunmaktadır. Her açıdan kolaylık sağlanmakatdır bu şekilde. Zaman, sağlık, hijyen, kalite, hizmet hepsini bir arada sunmak da onların yaptıkları işin kalitesini göstermektedir diyebiliriz. Çünkü herkes biliyor ki büyük organizasyonlar yapılacağı zaman, bu işin en büyük çilesi olan yemek yapma işlemi çok zordur ve bu firmalar sayesinde daha kolay bir durum olmaya dönmüştür. Dolayısıyla açık yüreklilikle tavsiye edilebilir ki bu organizasyonları düzenlerken, büyük bir yükten kurtulmak adına en uygun bir catering firmasıyla anlaşmak her açıdan işleri kolaylaştıracaktır. Bu yüzden bu tarz davetler vermeden önce, yemek için Banket Catering  Satış departmanımızla mutlaka irtibata geçin,Kesinlikle hizmet konusunda sizler için çok büyük bir kolaylık olacaktır.

 

MENÜ SEÇİMİ

Menü Seçimi

Menü kelimesi Fransız’cadan dilimize geçmiş olup sözlük anlamı detay, ayrıntı anlamına gelmektedir. Herhangi bir bütünü meydana getiren parçacıklar, bölümler, alt bölümler menü olarak ifade edilir.Gastronomide ( Yiyecek ve İçecek Bilimi / Sanatı ) menü değişik anlamlarda kullanılmaktadır. Yiyeceklerin özelliklerine göre birbirlerine uyumlu gruplar halinde sıralanmalarına menü denir.Bir yemek grubuna menü diyebilmek için aranacak bir başka özellik ise menüyü meydana getiren yemeklerin servis sırasına göre dizilmesi ve bu sıraya göre servis yapılmasıdır.Müşteri açısından menüyü hazırlayıp servis etmenin amacı ihtiyaç duyulan besin maddelerini çok yönlü ve düzenli bir şekilde karşılamaktır.

İşletme açısından menüyü hazırlayıp sunmanın amacı ise; satın almadan üretime, üretimden sunuma kadar geçen süreç içinde hammadde seçimi ve kullanım miktarı, farklı müşteri ihtiyaç ve beklentilerine cevap verebilme konusunda işletmeye yarar sağlamaktır. Bu beklentilere cevap verebilmek için yemekler kendi aralarında gruplandırılarak çeşitlendirilmiştir.

Klasik menü düzenine bakacak olursak ; soğuk ordövrler, çorbalar, sıcak ordövrler, balıklar, et yemekleri, sıcak antreler ( sufle, tepsi böreği, talaş böreği, su böreği vs. ) , soğuk antreler ( pateler vs. ) , şerbetler, rotiler, salatalar, sebzeler, tatlılar, savoriler ( peynir çeşitleri ), şeklinde sıralanmıştır. Toplu yemeklerde klasik menü tam anlamıyla sunulmamakta ancak Beynelminlel (uluslararası) restoranlarda klasik menü kullanılmaktadır. Menüleri üç başlık altında toplatabiliriz.

Tabldot Menü : Belli dönemler için hazırlanıp mevsim özelliği değişene kadar periodik olarak tekrar edilebilen menülerdir.

Ör : Hastane, okul menüleri gibi. Menülere numaralar verilir ve sırasıyla her gün bir menünün servisi yapılır. Son menüden sonra tekrar başa dönülerek menü tekrarlanır.

Fix Menü : Menü fiyatına içecek cins ve miktarlarının da dahil edildiği bir çeşit tabldot mönüdür. Yemekler aynı olmakla beraber içecek cins ve miktarları değişebilir.

A la Carte Menü : Toplu  servis yapılan yiyecekler klasik menüdeki sıraya göre yazılarak karşılarına fiyatları belirtilir. Servis garson tarafından yapılır.

Başarılı bir yiyecek ve içecek işletmesinin temel noktalarından biri doğru menü planlaması yapmaktır. Menü Planlaması; hammadde seçiminde ve satın alımında kolaylık sağlaması ve hammaddenin doğru şekilde değerlendirilmesi, zamandan tasarruf, yiyecek sarfiyatının azaltılması, maliyet hesaplamalarının doğru şekilde yapılması gibi üretim kriterleri oluşturan alt detayların kontrolünde, kalitenin ve standardizasyonun sağlanmasında önemli rol oynamaktadır. Bunun için planlama yapmadan önce doğru bir mönü analizi yapılması gerekmektedir. Analizin ilk aşamasında, potansiyel ve varolan müşteriler, lokasyon, ekipman, üretim ve sunum alanları, gerekli personel ve verim düzeyleri, ürün çeşidi ve servis sistemi ve son olarak da bu aşamaların gerçekleşmesinde dikkate alınacak finansal kaynaklar ve planlama önem kazanmaktadır.

Menü Planlamasında :

1-) Menüyü Hangi Amaçla Hazırlayacağımız : Hazırlayacağımız menü öğlen ya da akşam yemeği için mi, özel bir anlamı ( bayram, iftar vb. ) var mı ? gibi amaçlar değerlendirilerek planlayarak menü planlamasına başlanılması gerekir.

2-) Mevsimsel Özellikler : Menü hazırlanırken mevsimsel özellikler göz önünde bulundurulmalıdır. Yemeklerin insan bünyesine etkileri mevsimlere göre değişmektedir. Yazın sıcak günlerinde kızartmalar, bol baharatlı ve soslu yemekler, yağlı ve  unlu yiyecekler sağlığa zararlıdır. Bu tür yiyecekleri mevsime uygun zamanda sunmak müşteriler tarafından çok fazla ilgi çekmeyeceği için işletmede maliyet kayıplarına yol açar. Menüde mevsimde bol bulunan yiyecekler sunulmalıdır.

Çünkü ;

  • Her yiyecek kendi mevsiminde daha tazedir.
  • Her yiyecek kendi mevsiminde daha besleyicidir.
  • Lezzetleri kendi mevsimlerinde daha fazladır.
  • Yiyecekler kendi mevsimlerinde daha ucuzdur.

3-) Yemeklerin Besin Değerleri : Menüdeki yemekler insanların yağ, karbonhidrat, protein, mineral maddeler ve vitamin ihtiyacını karşılamalıdır. Menüde aynı cins besin maddelerini içeren yemekler bulunmamalıdır. Aynı cins besin maddelerinden oluşan menüler karın doyururlar ancak dengeli beslenme sağlamazlar. Restoranda sunulan menüler geniş bir müşteri kitlesine hitap etmelidir.

4-) Ekonomik Yönden Uygunluğu : Menüyü hazırlarken unutulmaması gereken bir diğer konuda en iyi menü, en güzel ve pahalı yemeklerden oluşan menü değildir. Her yemek herkes tarafından sevilmeyebilir. Menü hem müşteriler açısından hem de işletme açısından değerlendirilmelidir. Hazırlanacak menü müşterileri maddi açıdan da sıkıntıya sokmamalıdır. Bunun için hedef kitle çok iyi şekilde analiz edilerek genel yapısı ( sosyo-ekonomik ve demografik ), ihtiyaç ve beklentileri belirlenmelidir.

5-) Bölgesel ve Kültürel Özellikler : Menü hazırlanırken seçilen yemeklerin o bölgede yaşayan insanların damak tadına hitap etmeli ve kültürel özellikler göz önünde bulundurulmalıdır. Ör: Bol baharatlı ve acılı yemekler Gaziantep restorantında ilgi görürken aynı yemekler İzmit restoranında ilgi görmeyebilir. Ancak yemek seçimi yapılırken spesiyal olarak yöresel yemeklere yer verilebilir.

6-) İşletmenin Olanakları : Menü hazırlarken işletmenin teknik olanakları ve personel durumu göz önünde bulundurulmalıdır. Mutfağın donanımı, fırınların ve ocakların kapasitesi, saklama ve muhafaza olanakları gibi. Personelin bilgi, becerisi ve sayısı da dikkate alınması gereken önemli noktalardan biridir.

 

Menü Planlaması zaman, emek ve bilgi işidir. Menünün sunumundan en az bir hafta önce yukarıda belirtilen kriterler dahilinde mönü planlamasının yapılması gerekir. Bu kriterleri belirlemek, en iyi planlamayı ve en sağlıklı kalite ve maliyet kontrolünü sağladığı gibi aynı yiyeceklerin tekrar tekrar servis edilmesini de engellemektedir.

Menüyü planlayan kişilerin yiyeceklerin normal karışımı ve temel özellikleri hakkında bilgi sahibi olmaları gerekmektedir. Menülerin gerektiği gibi planlanabilmesi için özel faliyetleri, bayramları vs. hatırlatıcı nitelikte dosyanın bulunması faydalı olur. Ayrıca menü için uyarı niteliğinde bir defter tutularak geçmiş tarihlerde müşteriler tarafından beğenilen yemekler, özel günlerde uygulanan menüler, bozulan miktarlar menü planlamasında dikkate alınması gereken noktalardır.

 

Menü Planlamasında ayrıca;

  • Menüde basit yiyeceklerin yer alması daha uygun olur. Çünkü, sade, iyi pişmiş ve güzel sunulan yiyecekler çoğu kez süslü ve karışık yiyeceklerden daha fazla talep görür. Karışık ve ne olduğu anlaşılamayan yiyecekler genelde artan yiyeceklerin yeniden kullanıldığı izlenimini uyandırır. Ancak sade hazırlanan menüde spesiyallere de yer verilmesi menüyü daha zengin kılacaktır.
  • Menüde birbirlerinden farklı usullerde pişirilmiş yemekler ( kızartma, buğulama, haşlama vs. ) olmalıdır. Aynı teknikle pişirilen yiyecekler menüyü verimsizleştirir.
  • Çeşitli yiyeceklere eş tat sağlayan baharat ve soslar aynı menüde verilmemelidir. Mönüde renk uyumunda dikkat etmek gerekir. Ör: Sadece kırmızı soslardan hazırlanan yemeklerin aynı öğün içinde verilmesi doğru değildir. Yiyeceklerin renkleri birbirleri ile uyumlu ve dengeli olmalıdır.
  • Menüde hazırlanacak yemeklerin dokuları da birbirlerinden farklı olmalıdır. Ör: Ispanak ve pazı veya mercimek ve ezogelin çorbaları aynı gün menüye konulmamalıdır.
  • Menüdeki yemeklerin görünümleri de birbirinden farklı olmalıdır. Ör: Tas Kebap ile Dana Gulaş aynı gün menüye konulmamalıdır. •

Menüdeki yemeklerin yoğunlukları da birbirlerinden farklı olmalıdır. Ör: Domates Çorba ve Salçalı Köfte gibi.

Tüm bu noktalara dikkat edilmesinin amacı, menünün kalitesini ve verimini arttırarak daha fazla müşteriye hitap etmesini sağlamaktır

MENÜ ve MENÜ ÇEŞİTLERİ

MENÜ YAPILIRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR ŞUNLARDIR;

1-Menü yaparken, menünün kullanım suresi tespit edilmelidir

2-Menüde kullanılacak malzemenin devamlı temini

3-İşletmeye gelecek müşterilerin seviyesi

4-Çevredeki tesislerin göz önünde bulundurulması

5-Menünün uygulayıcısıyla müştereken hazırlanmalıdır

6-Menü yapılırken çok iyi düşünülerek yapılmalıdır

7-Maliyeti iş yerine, fiyatı da müşteriye uygun olmalıdır

8-Menü şık, iyi basılmış ve okunaklı olmalıdır

9-Tüketimi az olan yemekler mönüye konmamalıdır

10-Menüde çok fazla çeşit olması hüner değildir

11-Çabuk bozulacak yiyecekler menüde yer almamalıdır.Fiyatlan yüksek, talepleri az olabilir dolayısıyla hazırlanan porsiyonlar saklamayabilir.

12-Aşçıbaşının görevi de menüdeki tüm yemeklerin reçetelerini hazırlayıp maliyet değerlendirmesi için cost control görevlisine vermektir

13-Reçeteler düzenlendikten sonra yemeklerin aynı standart da çıkmasını sağlamak için örnek hazırlanır ve resimleri çekilir

14-Menüde yer alan yemeklerin maliyetleri değerlendirilir

15-Cost control görevlisi tarafından yiyecek içecek müdürüne sunulur

16-Yiyecek ve içecek müdürü kontrolünü yaptıktan sonra Genel Müdürün görüşü alınarak uygulamaya sokulur.

MENÜ ÇEŞİTLERİ :

Ana menü, Ala-carte denilen bu mönü bir iş yerinin ahi ay yada bir yıl kullandığı yemek çeşitlerini kapsar

Banket Catering Kokteyl parti menüsü

Banket Catering Diyet menüsü

Banket Catering Kokteyl prolanje menüsü

Banket Catering Nişan  menü

Banket Catering Brunch menüsü

Banket Catering İftar menüsü

Banket Catering Sahur menüsü

Banket Catering Açık büfe menüsü

Banket Catering Çay büfesi menüsü

Banket Catering Düğün menüsü

Banket Catering Ziyafet menüleri

Banket Catering Kahvaltı menüleri